top of page

OSTEOPATHIE

Osteopathie is een manuele gezondheidstherapie die vertrekt vanuit het functioneren van het lichaam en de wijze waarop structuren samen werken. 

Osteo (5).jpg

Hierbij wordt de wisselwerking tussen spieren, gewrichten, zenuwen, bloedvaten en organen benaderd. Er wordt gezocht naar de oorzaak van een klachtenpatroon.

De osteopaat helpt jouw gezondheid te behouden of herstellen dankzij manuele technieken waarbij hij beweging stimuleert, de doorbloeding verbetert evenals het lichamelijk functioneren bevordert. Dit kunnen we verwezenlijken door middel van mobilisaties, milde manipulaties, zachte rek en ontspanning van bepaalde structuren.

Osteopathie staat gekend om zijn patiëntgerichtheid. Alle technieken zijn aangepast aan de noden en/of leeftijd van de patiënt. Met andere woorden, osteopathie is er voor iedereen. In onze praktijk werken universitair gediplomeerde osteopaten die ernaar streven om kwalitatieve, veilige en efficiënte zorg te verlenen.

PRAKTISCHE INFO

U heeft geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist.

Osteopathie wordt gedeeltelijk vergoed door uw mutualiteit, hiervoor krijgt u elke keer een  kwijtschrift mee. 

Bij uw eerste consult zullen we uw identiteitskaart vragen om een patiëntendossier aan te maken. Breng eventueel ook uw medische onderzoeken (zoals scan, echo, bloedonderzoeken,...) mee.

bottom of page